29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Yükselen Türkiye Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Dakar Yunus Emre Enstitüsünde (YEE) Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü dolayısıyla konferans düzenlendi.

"29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Yükselen Türkiye" başlıklı konferansa Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, YEE Dakar Müdürü Merve Işık Elsıkma, Türkiye'nin Dakar Askeri Ataşesi Albay Levent Sabahattin Güldağı, Senegal'de yerleşik Türk kurumlarının temsilcileri, Senegalli akademisyenler, gazeteciler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

İstiklal Marşı ve Senegal milli marşının okunmasıyla başlayan törende açılış konuşmasını yapan YEE Dakar Müdürü Merve Işık Elsıkma, vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle andı.

Ardından Türkiye'nin Dakar Askeri Ataşesi Albay Levent Sabahattin Güldağı, Kurtuluş Savaşı'na ilişkin detaylı bir Fransızca sunum yaptı.                                                                                                                                   

Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Prof. Dr. Ahmet Kavas da yaptığı konuşmada, halkların kendi tarihlerini bilmesinin önemine işaret ederek 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet'in kuruluş sürecini anlattı.

Program, Dakar Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nin bahçesinde düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Senegal'in başkenti Dakar'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla resepsiyon...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Dakar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Batı Afrika’nın en...

Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği Kançılaryasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma...

29 Mart 2022 tarihinde Batı Afrika'nın en büyük üniversitesi olan Cheikh Anta Diop Üniversitesi'nin Konferans Salonu'...