Cap Manuel Kışlası 4. Dönem Türkçe Kurslarının Kapanış Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genelkurmay Başkanlığı ve Senegal Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan askeri anlaşma uyarınca Cap Manuel Kışlası’nda Yunus Emre Enstitüsüne tahsis edilen Türkçe Öğretim Merkezi’nde 2019 yılından bu yana Türkçe dersleri düzenlemektedir. 2021-2022 yılı eğitim dönemi çerçevesinde Senegalli askeri personele yönelik Türkçe dersleri bu yıl da başarıyla tamamlanmıştır. Cap Manuel Kışlası Türkçe Öğretim Merkezi’nde Türkçe öğrenen askerler, önümüzdeki dönemde kendi alanları ile ilgili mesleki kurs almak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye’ye görevlendirilecektir.

Dakar Yunus Emre Enstitüsü’nde düzenlenen dördüncü dönem Türkçe kursu kapanış ve mezuniyet törenine Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, Türkiye'nin Dakar Askeri Ataşesi Albay Levent Güldağı, Senegal Askeri Eğitim Şube Müdürü Albay Masamba Thiam ve Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.

Program kapsamında Türkçe öğrenen askerler tarafından Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” ve Yunus Emre’nin “Gelin Tanış Olalım” şiiri ezberden okundu, ayrıca Türkçe tekmil alma-verme performansı sergilendi. Yunus Emre Enstitüsü bahçesinde düzenlenen kokteylin ardından toplu fotoğraf çekimi ile program nihayete erdi.

Diğer Etkinlikler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genelkurmay Başkanlığı ve Senegal Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan askeri...

Dakar Yunus Emre Enstitüsü, 2018'de Senegal Genelkurmay Başkanlığı ile yaptığı protokol kapsamında Senegal silahlı...