Dakar Yunus Emre Enstitüsü ile Afrika Okul Destek ve Teşvik Merkezi (CACSUP) Arasında İş birliği Anlaşması İmzalandı

Yazıcı-dostu sürüm

18 Ocak 2023 tarihinde Dakar Yunus Emre Enstitüsü’nde, Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas’ın katılımlarıyla Dakar YEE ile Afrika Okul Destek ve Teşvik Merkezi (CACSUP) arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Enstitünün sunumuyla başlayan tören, YETKM Koordinatörü Merve Işık Efe ve Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçisi Dr. Ahmet Kavas’ın konuşmalarıyla devam etti.

İmzalanan protokol kapsamında, CACSUP öğrencileri Senegal'in her yerinden YEE'nin çevrim içi Türkçe derslerine katılabilecek. İnternet erişimi ya da gerekli ekipmanı olmayan öğrenciler Enstitüdeki sınıflarda akıllı tahta aracılığıyla derslere girebilecek.

Yerel basının da ilgi gösterdiği program kapsamında Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas eğitim alanında Senegal ve Türkiye arasında gelişen iş birliğin önemi ve başarısından bahsetti.

İmza töreni sonrasında öğrenciler ilk derslerine Dakar YEE sınıflarında akıllı tahta aracılığıyla katılım sağladılar. Program, Enstitüsü bahçesinde verilen kokteyl ile sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Senarist ve yazar Tarık Tufan, Senegalli sinema öğrencileri ve genç yazarlarla atölye çalışmasına katıldı.

Türkiye'...

Türk dilini, edebiyatını, sanatını ve kültürünü tanıtmak için faaliyetlerini sürdüren Dakar Yunus Emre Enstitüsü yerel...

16 Ekim 2022 tarihinde Dakar Yunus Emre Enstitüsü’nde, T.C. Dakar Büyükelçiliği ve Senegalli Türkiye Mezunları Derneği...

Dakar Yunus Emre Enstitüsü (YEE) bahçesinde düzenlenen çömlek ve seramik atölye dizinin ilk haftasında Senegalli çömlek...