Dakar’da Türk Mutfağı Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında T.C. Dakar Büyükelçiliği iş birliğinde Senegal’de bulunan Ulusal Turizm ve Otelcilik Uygulama Okulu’nda aşçılık eğitimi alan öğrencilere yönelik Türk Mutfağı Atölyesi düzenlendi.

Atölye kapsamında T.C. Dakar Büyükelçiliğinin aşçısı tarafından öğrencilere, T.C. Cumhurbaşkanlığınca Türk Mutfağı Akademisi başlığı altında belirlenen yemeklerden, ezogelin çorbası, mücver, zeytinyağlı yaprak sarma ve kabak tatlısının yapımı öğretildi.

Ulusal Turizm ve Otelcilik Uygulama Okulu öğrencileri eğitimleri kapsamında her gün günün menüsü olarak yemek çıkardıkları okulun halka açık uygulama restoranında, 24 Mayıs tarihinde Türk Mutfağı Atölyesi kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan Türk yemekleri günü menüsü olarak servis edildi.

İş yeri okulun çevresinde bulunan ve restoranın müdavimi olan birçok kişi tarafından Türk mutfağı menüsü büyük beğeni topladı.

Diğer Etkinlikler

Senegal'da gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, Başkent Dakar'da başlayıp Saint-Louis şehrinde son buldu...

Yunus Emre Enstitüsü, uluslararası alanda gerçekleştirdiği gastrodiplomasi faaliyetleri aracılığıyla dünyanın sayılı...

16 Ekim 2022 tarihinde Dakar Yunus Emre Enstitüsü’nde, T.C. Dakar Büyükelçiliği ve Senegalli Türkiye Mezunları Derneği...

Bereketin, birlik ve beraberliğin, paylaşma ve dayanışmanın ifadesi olan aşurenin ve aşure geleneğimizin Senegal...