“İmparatorluktan Cumhuriyete: Modernleşme” Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

29 Mart 2022 tarihinde Batı Afrika'nın en büyük üniversitesi olan Cheikh Anta Diop Üniversitesi'nin Konferans Salonu'nda, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yunus Koç ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Enes Kabakcı'nın sunumları ve Cheikh Anta Diop Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mor Ndao’nun moderatörlüğünde "İmparatorluktan Cumhuriyete Modernleşme" adlı bir konferans düzenlendi.

Konferansta, Prof. Dr. Enes Kabakcı “Osmanlı Devleti’nde batılılaşma ve modernleşme hareketleri” üzerine bir sunum yaparken, Prof. Dr. Yunus Koç “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu ve modernleşme dinamiklerine” ilişkin bir sunum gerçekleştirdi.

Konferansa başta Cheikh Anta Diop Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenleri olmak üzere birçok dinleyici katılım sağladı.

Diğer Etkinlikler

Senegal'in başkenti Dakar'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla resepsiyon...

Senarist ve yazar Tarık Tufan, Senegalli sinema öğrencileri ve genç yazarlarla atölye çalışmasına katıldı.

Türkiye'...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Dakar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Batı Afrika’nın en...

Türk dilini, edebiyatını, sanatını ve kültürünü tanıtmak için faaliyetlerini sürdüren Dakar Yunus Emre Enstitüsü yerel...