Senegal Türkiye Mezunları - Oryantasyon Programı

Yazıcı-dostu sürüm

Senegal Türkiye Mezunları Derneği tarafından, yeni akademik dönemde Türkiye Bursları kapsamında ülkemizde yükseköğrenim görmeye hak kazanan öğrencilere yönelik  oryantasyon toplantısı 6 Eylül'de Dakar Yunus Emre Enstitüsü Konferans Salonunda düzenlendi.

Programda, Senegalli Türkiye Mezunları Derneği Başkanı ve 3MD Energy Şirketinin CEO'su olan Momar Diouf yapmış olduğu konuşmasında Türkiye’de kendi eğitim sürecini ve tecrübelerini anlattı. T.C. Dakar Büyükelçiliği'nde Büyükelçi Sekreteri ve Dernek Genel Sekreteri olarak görev yapan Mamadou Sow öğrencilerin Türkiye’ye gitmeden önce ve gittikten sonra herhangi bir zorluk yaşamamaları adına yapılması gerekenleri paylaştı. T.C. Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas bilimin insan yaşamında yerini ve önemini öğrencilere aktardı.

Tarihi ve kültürel bağlarımızın bulunduğu Senegal ile ülkemiz arasındaki ilişkilerin kuvvetlenmesini sağlayan ve her iki ülke insanının birbirlerini yakından tanıyacağı bir tecrübe imkânı oluşturan Türkiye Bursları kapsamında, Senegalli öğrencilerin Türkçe öğrenip sayısal bilim, sosyal bilim ve sağlık alanlarındaki eğitimlerini tamamladıktan sonra ülkelerinde mesleklerini icra etmeleri hedeflenmektedir.

Program, Türk Odasında sunulan ikram ve akabinde aile fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Diğer Etkinlikler

Senarist ve yazar Tarık Tufan, Senegalli sinema öğrencileri ve genç yazarlarla atölye çalışmasına katıldı.

Türkiye'...

Türk dilini, edebiyatını, sanatını ve kültürünü tanıtmak için faaliyetlerini sürdüren Dakar Yunus Emre Enstitüsü yerel...

18 Ocak 2023 tarihinde Dakar Yunus Emre Enstitüsü’nde, Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas’ın...

16 Ekim 2022 tarihinde Dakar Yunus Emre Enstitüsü’nde, T.C. Dakar Büyükelçiliği ve Senegalli Türkiye Mezunları Derneği...