Senegalliler Geleneksel Türk Okçuluğu ile Tanıştı

Yazıcı-dostu sürüm

2017 yılında Okçular Vakfı ve Yunus Emre Enstitüsü iş birliğinde dünyanın 16 farklı ülkesinde hayata geçirilen ve Kemankeş Projesi Dakar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Senegal’de hayata geçirildi!

Geleneksel Türk Okçuluğu kursu, Senegal’de okçuluk sporuna ilgi duyan Senegallilerin ve Senegal’de bulunan yabancıların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Kemankeş projesi kapsamında geleneksel Türk okçuluğu eğitmeni yetiştirmek üzere Yunus Emre Enstitüsü ve Okçular Vakfı iş birliğinde İstanbul’da Okçular Vakfı yerleşkesinde düzenlenen eğitici eğitimini almış Aissatou Alassane Diedhieou’nun ve yine aynı eğitime sahip Dakar Yunus Emre Enstitüsü Türkçe okutmanı Halil İbrahim EFE’nin eğitmenliğini üstlendiği Dakar Yunus Emre Enstitüsü’ndeki Geleneksel Türk Okçuluğu kurslarına Kültür Merkezinde Türkçe öğrenen öğrenciler, üniversite öğrencileri, Türk kurumlarında çalışan Senegalliler ve Senegal’de bulunan yabancılar ilgi gösterdi.

Dakar Yunus Emre Enstitüsü’nde 2023 yılında da devam edecek olan Geleneksel Türk Okçuluğu kurslarında başarılı olan adaylar her yıl Ahlat’ta düzenlenen Etnospor Festivali’nde Geleneksel Türk Okçuluğu müsabakalarına katılmak üzere Türkiye’ye gönderilecek.