Senegal’de 19 Mayıs Coşkusu

Yazıcı-dostu sürüm

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Dakar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Batı Afrika’nın en büyük üniversitesi olan Cheikh Anta Diop Üniversitesi (UCAD) işbirliğiyle fakülteler arası futbol turnuvası düzenlendi.

19 Mayıs 2023 günü düzenlenen final müsabakasını T.C. Dakar Büyükelçisi Sayın Nur Sağman, Cheikh Anta Diop Üniversitesi Rektörü Sayın Ahmadou Aly MBAYE, Senegal’de bulunan Türk kurum, kuruluşlarının temsilcilerinin yanında binlerce öğrenci izledi.

Yüksek bir coşku ve heyecanla takip edilen final müsabakasının ardından düzenlenen törende şampiyon takımın yanı sıra, finalist takıma, en centilmen takıma ve mevkilerine göre en iyi futbolculara çeşitli ödüller verildi. Bu yıl UEFA Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul’da düzenlenecek olması sebebiyle Türkiye’ye özgü desenlerle tasarlanmış şampiyonlar ligi topuyla oynanan final karşılaşmasına yerel basının da ilgisi büyüktü.

Diğer Etkinlikler

Senegal'in başkenti Dakar'da Türk Sineması Günleri "Atatürk 1881-1919" filmiyle başladı.

Türkiye'nin Dakar...

Senegal'in başkenti Dakar'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla resepsiyon...

Senegal'da gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, Başkent Dakar'da başlayıp Saint-Louis şehrinde son buldu...

Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği Kançılaryasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma...