Senegal’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Kutladık!

Yazıcı-dostu sürüm

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında, Dakar Yunus Emre Türk Kültür Merkezi tarafından 23-24-25 Nisan 2021 tarihlerinde Senegal’de daaralarda eğitim gören yetim çocuklara ve dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik iftar programı ve çocuk etkinlikleri düzenlendi.

Program kapsamında; gündüz saatlerinde çocuklara baskı ve boyama atölyeleri düzenlenerek hem sanatsal deneyim kazanmaları hem de keyifli vakit geçirmeleri sağlandı. Ardından, açık havada düzenlenen sokak oyunları festivali ile Senegal’de geleneksel sokak oyunlarımızın tanıtımı yapılmış olup çocukların bayram sevincini yaşamaları sağlandı.

Akabinde; Yunus Emre Hazretleri'nin “Bölüşürsek Tok Oluruz, Bölünürsek Yok Oluruz” düsturundan yola çıkılarak daaralarda eğitim gören yetim çocuklara ve dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik iftar programı düzenlendi. Program bitiminde; bayram sevincini katlandırmak için çocuklara bayramlıkları hediye edildi.

Üç gün boyunca düzenlenen program kapsamında, yaklaşık 300 çocuğa 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda bayram sevinci yaşatıldı.

Diğer Etkinlikler

Dakar Yunus Emre Enstitüsünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Senegalli çocuklarla kutlandı.

Dar...