Dakar Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde Türk Evi Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Dakar Yunus Emre Enstitüsü, Senegal'in Başkenti Dakar'da Türkiye'yi ve Türk kültürünü tanıtmak için "Türk Evi Sergisi" açtı.

Senegal’de 2017 yılından beri faaliyet gösteren Enstitü, geleneksel Türk mimarisi ile mimarideki kültürel unsurlara dikkat çekmek amacıyla Dakar Yunus Emre Türk Kültür Merkezi’nde "Türk Evi Sergisi"ni ziyarete açtı.

Sergi açılışı öncesinde düzenlenen programda, T.C. Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği Eski Çad Temsilcisi Mme Aminata Gueye’in konuşmalarına yer verildi. Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş konuşmasında “Dünyanın dört bir köşesinde Türkiye'nin kültür elçiliğini yapan Enstitünün Türk Evi Sergisi’ni Büyükelçi Ahmet Kavas’ın teşrifiyle açmaktan büyük memnuniyet duyduğunu” belirterek iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğine olan inancını ifade etti.

Açılan bu sergide ziyaretçilere, her toplumun kendine has bir dili olduğu gibi kendine has bir mimarisinin de olduğu vurgulandı ve mimarinin kültürel ve coğrafi boyutlarına değinildi.

Sergi açılışına, Senegal Devlet Televizyonu olan RTS’ten bir heyet, Dakar’da bulunan üniversitelerden akademisyenler, Senegal Kızılhaç Başkanı Bafou BA, Senegalli ve Türk bir çok iş insanı ile basın mensupları katıldı.

Diğer Etkinlikler

Senegal'in başkenti Dakar'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla resepsiyon...

Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği Kançılaryasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma...

Dakar Yunus Emre Enstitüsünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Senegalli çocuklarla kutlandı.

Dar...

Yunus Emre'nin vefatının 700. Yılı münasebetiyle, Dakar Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği...