Çocuklar Gibi Şen!

Yazıcı-dostu sürüm

Dakar Yunus Emre Enstitüsünde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Senegalli çocuklarla kutlandı.

Dar gelirli ailelerin 5-8 yaş arası çocukları ile Afrika’daki albinizme ve albinizmli bireylerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekmek amacıyla Albinizmli çocukların katıldığı bir çocuk şenliği düzenlendi.

Şenlik kapsamında, Dakar Yunus Emre Enstitüsü bahçesine kurulan etkinlik istasyonlarında oyun hamuru oynama, kaşıktan bebek yapımı, küpeli davul yapımı, su tesisatı boru düzeneği deneyi ve yaprak baskı etkinlikleri yapıldı.

Programın ikinci yarısı şarkılar, danslar, çuval yarışı, ip atlama ve masal-süt saati ile devam etti. Çocuklara hediyelerinin verilmesi ve aile fotoğrafı çekimi ile program sona erdi. Albinizmli çocuklara diğer çocuklara verilen hediyelere ek olarak güneş kremi hediye edildi.

Enstitü bahçesinde düzenlenen programa, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, Türk kurumlarının temsilcileri ve Senegalli çocuklar ile aileleri katıldı.

 

Diğer Etkinlikler

Senegal'in başkenti Dakar'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla resepsiyon...

Dakar Yunus Emre Enstitüsü'nde (YEE) cam altı boyama atölyesi düzenlendi. Dakar YEE merkezinde yapılan etkinliğe,...

Dakar Yunus Emre Enstitüsü, Senegal'in Başkenti Dakar'da Türkiye'yi ve Türk kültürünü tanıtmak için "Türk Evi Sergisi"...

Yunus Emre'nin vefatının 700. Yılı münasebetiyle, Dakar Yunus Emre Enstitüsü ve Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği...