Cap Manuel Kışlası 3. Dönem Kapanış Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genelkurmay Başkanlığı ve Senegal Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan askeri anlaşma uyarınca Cap Manuel Kışlası’nda Enstitümüze tahsis edilen Türkçe Öğretim Merkezi’nde Enstitümüzce 2019 yılından bu yana Türkçe dersleri düzenlemektedir. Her yıl Ekim ayında başlayıp Temmuz ayında sona eren eğitim programı çerçevesinde Senegalli askeri personele yönelik Türkçe dersleri bu yıl da başarıyla tamamlanmıştır.

Cap Manuel Kışlası Türkçe Öğretim Merkezi 2020-2021 yılı eğitim döneminin sonuna gelmiş olup, üçüncü dönem mezunlarını verdi. Kışlada düzenlenen üçüncü dönem Türkçe kursu kapanış ve mezuniyet törenine Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, Türkiye'nin Dakar Askeri Ataşesi Albay Levent Güldağı, Dakar Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Merve Işık Elsıkma, Senegal Askeri Eğitim Şube Müdürü Albay Yahya Diop ve Türk kurumlarının temsilcileri katıldı.

Cap Manuel Kışlası Türkçe Öğretim Merkezi’nde Türkçe öğrenen askerler kendi alanları ile ilgili askeri eğitim almak amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde askeri eğitim almak üzere Türkiye’ye görevlendirilecekleri tarihi bekliyor.

Tören sonrasında düzenlenen kokteylde, Türk mutfağından tatlara yer verilerek Senegallilerin Türk mutfağından lezzetlerle tanışmaları sağlandı. Programın kapanışında mezun olan askerlere “Ertuğrul 1890” film gösterimi yapıldı.

Diğer Etkinlikler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Genelkurmay Başkanlığı ve Senegal Genelkurmay Başkanlığı arasında imzalanan askeri...

Dakar Yunus Emre Enstitüsü, 2018'de Senegal Genelkurmay Başkanlığı ile yaptığı protokol kapsamında Senegal silahlı...