Dakar’da 15 Temmuz Şehitlerimiz Yâd Edildi

Yazıcı-dostu sürüm

Dakar Büyükelçiliği himayelerinde gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma programı Dakar’da yaşayan ticari faaliyet gösteren vatandaşlar ve kurumsal faaliyet gösteren resmi ve gayri resmi kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleşti.

Şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Büyükelçi Ahmet Kavas’ın konuşmasıyla devam etti.

Programda 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain kalkışma özetlendi. Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne vurgu yapıldı, kalkışmanın sorumlusu olan FETÖ terör örgütünün içi yüzü tüm gerçekliğiyle anlatıldı. Ayrıca FETÖ terör örgütüyle yapılan yurt içi ve yurt dışı mücadelelere değinildi. FETÖ terör örgütünün özellikle yurt dışı ekonomik ayağı ile mücadelede vatandaşlarımız uyarıldı. Ülkemizin, yurt dışı temsilcilikleriyle, vatandaşlarıyla birlik ve beraberlik içerisinde çalışma azim ve kararlılığında olduğu ifade edildi. Türkiye Maarif Vakfı ve Yunus Emre Vakfı temsilciliklerinin yurt dışındaki vatandaşlarımızın birlik ve dayanışmasının temini için var olduklarına dikkat çekildi.

 

Dakar Yunus Emre Enstitüsünün organize ettiği fotoğraf sergisiyle program sona erdi. Sergiyi gezen vatandaşlar, 15 Temmuz şehitlerinin hüznünü ve aynı gün kazanılan demokrasi zaferinin kıvancını fotoğraflarla yeniden yaşadılar.

 

 

 

 

 

 

 

Diğer Etkinlikler

Senegal'in başkenti Dakar'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı dolayısıyla resepsiyon...

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle Dakar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Batı Afrika’nın en...

Türkiye Cumhuriyeti Dakar Büyükelçiliği Kançılaryasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma...

29 Mart 2022 tarihinde Batı Afrika'nın en büyük üniversitesi olan Cheikh Anta Diop Üniversitesi'nin Konferans Salonu'...