Senegalli Fırıncılar Simit Yapmayı Öğrendi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, uluslararası alanda gerçekleştirdiği gastrodiplomasi faaliyetleri aracılığıyla dünyanın sayılı mutfakları arasında yer alan Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini tanıtmaya ve yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Dakar Yunus Emre Enstitüsü tarafından Senegal’de gerçekleştirilen gastrodiplomasi faaliyetleri çerçevesinde Senegalli fırıncılara yönelik mutfak atölyesi düzenlendi.

Afrika’ya özgü yerel buğday ve malzemelerle menüyü hazırlayan Dakar’daki Mburu fırını çalışanları atölyede simit yapmayı öğrendi.

Türk Şef Mahmut Kara’nın simit yapımını gösterdiği etkinlikte, T.C. Dakar Büyükelçisi Nur Sağman ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü Koordinatör Vekili Halil İbrahim Efe, Senegalli fırıncılar ile birlikte hamur yoğurdu ve simit yaptı.

Dakar Yunus Emre Enstitüsü Koordinatör Vekili Efe, Türk mutfağı ve kültüründe önemli bir yere sahip olan simidi Senegallilere tanıtmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

SİMİT, MBURU FIRINININ MENÜSÜNE GİRDİ

Efe, atölyeyi çalışanlarının büyük bir kısmı kadın olan ve kadın istihdamına önem veren Mburu fırınında yaptıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

“Dakar Yunus Emre Enstitüsü olarak Senegallilerin ülkemizi daha yakından tanıması için kültürel diplomasi faaliyetlerinin yanı sıra gastrodiplomasi faaliyetleri de gerçekleştiriyoruz. Türk mutfağının lezzetlerinin tanıtıldığı gastronomi etkinliklerimiz çerçevesinde Türk çayı, Türk kahvesi, aşure günü ve Türk yemekleri atölyeleri düzenledik. Simit, Senegalliler için oldukça farklı bir tat ancak atölyemize yoğun bir ilgi gösterildi. Simit, Mburu fırınının menüsüne girecek ve satılacak.”

BÜYÜKELÇİLER TÜRK MUTFAĞI ETKİNLİĞİNDE BULUŞTU

Dakar Yunus Emre Enstitüsü tarafından simit yapımının uygulamalı olarak gösterildiği ve katılımcıların oldukça keyifli bir zaman geçirdiği atölyenin ardından 7 Mayıs 2023 tarihinde Türk mutfağı etkinliği düzenlendi.

Dakar’daki Mburu fırınında düzenlenen etkinliğe, çeşitli ülkelerden büyükelçiler katıldı.

Etkinlikte, T.C. Dakar Büyükelçisi Nur Sağman ve Dakar Yunus Emre Enstitüsü Koordinatör Vekili Halil İbrahim Efe tarafından Türk kahvaltı kültürü ve simit hakkında bilgi verildi.

Efe, “Geçen hafta aynı fırında gastronomi etkinliklerimiz kapsamında simit atölyesi düzenledik. Atölyeye gösterilen yoğun ilgi neticesinde Mburu fırını menüsünde simide yer verme kararı aldı. Biz de bu vesileyle Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan simide yönelik bu etkinliği gerçekleştirdik. Etkinliğimizde yabancı misyon şeflerine simidin Türk kahvaltısındaki yeri hakkında bilgi verdik.” ifadesini kullandı.

Fırının menüsüne giren simit, 8 Mayıs 2023 tarihinde satışa çıkarak Mburu fırınının raflarında yerini aldı.

 

Diğer Etkinlikler

Senegal'da gerçekleştirilen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri, Başkent Dakar'da başlayıp Saint-Louis şehrinde son buldu...

16 Ekim 2022 tarihinde Dakar Yunus Emre Enstitüsü’nde, T.C. Dakar Büyükelçiliği ve Senegalli Türkiye Mezunları Derneği...

21-27 Mayıs “Türk Mutfağı Haftası” kapsamında T.C. Dakar Büyükelçiliği iş birliğinde Senegal’de bulunan Ulusal...

Bereketin, birlik ve beraberliğin, paylaşma ve dayanışmanın ifadesi olan aşurenin ve aşure geleneğimizin Senegal...